Keuzes bij uw zorgverzekering voor 2024 – Nieuwsberichten Onderlinge

Met welke polisvorm gaat ú het nieuwe jaar in?

De zorgverzekeraar vergelijker staat ook bij úw onderlinge Rijn en Aar weer online! U kunt daarmee de verschillende dekkingen en verzekeraars vergelijken. Niet alleen ten opzicht van elkaar, maar ook ten opzichte van uw huidige verzekeraar. Hieronder zetten we de voornaamste ‘smaken’ kort voor u op een rij.

Restitutiepolis

Met dit type polis volledig vrije zorgkeuze en bent u welkom bij elke zorgverlener die u uitzoekt. Voor zo’n restitutiepolis betaalt u wel meer dan voor de andere opties.

Naturapolis

Met een naturapolis kunt u alleen terecht bij zorgverleners met wie uw verzekeraar een contract heeft afgesloten. Gaat u toch naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan bestaat de kans dat de verzekeraar u een deel laat bijbetalen. De naturapolis is wel voordeliger dan de restitutiepolis.

Combinatiepolis

In deze polisvorm worden de twee voorgaande gecombineerd. U kunt voor een deel zelf uw zorgverleners kiezen, soms moet u bijbetalen. De verhouding tussen ‘vrije keuze’ en ‘gecontracteerd’ verschilt sterkt per aanbieder. Ook voor de combinatiepolis betaalt u minder dan voor de restitutiepolis.

Overstappen? Let op!

Wilt u ook de overstap maken van een restitutiepolis naar een natura- of combinatiepolis, bijvoorbeeld omdat uw verzekeraar de restitutiepolis schrapt of simpelweg omdat u kosten wilt besparen? Let er dan goed op of uw huidige zorgverleners binnen zo’n andere polisvorm wel worden vergoed door uw verzekeraar.