Met een gerust hart de weg op met een praalwagen?

Hoe zit het met de aansprakelijkheid als er tijdens de carnavalsoptocht iets misgaat?

Carnaval is in aantocht. Voor velen misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Alleen al vanwege die feestelijke optochten met praalwagens, de ene nog kleurrijker dan de andere. Maar let op: het is verstandig om met zo’n praalwagen niet zomaar de weg op te gaan. Check eerst eens of u goed verzekerd bent.

Tractorverzekering dekt niet alles

Er zijn tractorverzekeringen die ook dekking bieden wanneer u deelneemt aan een optocht. Maar u mag alleen mensen vervoeren op de daarvoor bestemde zit- of staanplaatsen. Feestvierders die zomaar ergens op de wagen staan of zitten en letsel oplopen, kunnen de schade verhalen op degene bij wie de tractor verzekerd is. En die schade is dan niet gedekt.

Een uitstekend alternatief

Wilt u zekerheid? Dan biedt de Onderlinge een uitstekende oplossing, met de speciale WA verzekering voor Praalwagens van verzekeraar De Vereende. Als er dan iets misgaat met uw praalwagen, draait u niet op voor de schade en blijft het slachtoffer niet met lege handen achter. Ook handig: de dekking gaat de dag voor de optocht al in en eindigt de dag erna pas.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de WA-verzekering voor Praalwagens van De Vereende en de voordelen die eraan verbonden zijn? Wij kunnen u er alles over vertellen. Direct zo’n verzekering afsluiten? Ook dat regelen we graag voor u.