Onderlinge Rijn en Aar viert 110e verjaardag

Verzekeraar Onderlinge Rijn en Aar bestaat dit jaar maar liefst 110 jaar. En dat gaat niet ongemerkt voorbij in en rond Nieuwerbrug en Ter Aar, waar de twee kantoren van de verzekeraar gevestigd zijn. Met feestelijke billboards en een cadeau op de deurmat van alle duizenden klanten wordt het jubileum gezamenlijk gevierd – volledig in lijn met de filosofie van Onderlinge. 

“110 jaar: dat wilden we uiteraard niet zomaar aan ons en onze klanten voorbij laten gaan,” zegt Adrie de Groot, directeur van Onderlinge Rijn en Aar. “We pakken uit met feestelijke billboards langs drukke wegen in onder meer Bodegraven, Reeuwijk, Ter Aar, Papenveer en Langeraar, waarop we het speciale jubileumlogo laten zien. Ook bedanken we onze huidige klanten persoonlijk met een nieuwsbrief én brief op de deurmat.”

Veiligheidsarmband

In de envelop zit ook een veiligheidsarmband met ledverlichting, bedrukt met het logo van Onderlinge Rijn en Aar. De Groot: “De veiligheidsarmband, die bevestigd kan worden aan de bovenarm, zorgt dat men goed herkenbaar is in het verkeer. Dat vinden we een passende manier om onze klanten te bedanken voor het vertrouwen. Zo zorgen we samen voor extra preventie zodat klanten van Onderlinge veilig op pad kunnen tijdens de donkere wintermaanden.”

Samen goed verzekerd 
Het verhaal van Onderlinge Rijn en Aar begon allemaal op 16 september 1909 ‘des namiddags te 7 ure’, uit onvrede met de ‘grote’ landelijke verzekeraars. Inmiddels is Onderlinge Rijn en Aar uitgegroeid tot een volwaardig verzekeraar, waar particulieren, zakelijke klanten en agrarische ondernemers terecht kunnen voor een advies over verzekeringen en hypotheken.

Ruim 6.000 relaties uit de regio zijn zo ‘samen goed verzekerd’ bij Onderlinge Rijn en Aar, dat zonder winstoogmerk werkt. Dat betekent dat de leden meedelen in de winst bij hun brandpremie: na een jaar waarin weinig schade wordt betaald, ontvangen zij een deel van de door hen betaalde brandpremie terug.